Saturday, February 26, 2011

TENDRIAS 29 AÑOS.

Pasiune pentru frumos, si ca orice baiat pt masini... la un grup de prieteni virtuali, ne-au intrebat cine este Pedro Pablo, a fost...., pentru noi inca este si va fi cit ne tin balamalele si vom trai pe lumea asta .. Pedro Pablo ar fi implinit azi 29 de ani, noi si amintirile, cind era mic trecusem cu el la plimbatul printr-un magazin de jucarii, i-au placut astea denumite micro..., si a inceput colectia, ani de zile.... cum zicea profesorul lui si prieten de universitate, culmea ironei, sa ai cap....mai tirziu trecuse la colectia de alte masini de epoca...acuma ar fi fost timpul de cele mari.
si de alte si alte...

In sambata premergatoare duminicii Infricosatoarei Judecati – ziua in care se lasa sec de carne pentru Postul Sfintelor Pasti, Biserica Ortodoxa face pomenirea celor trecuti la cele vesnice.


Aceasta sambata este cunoscuta in popor sub denumirea “Mosii de iarna“.
Exista pomenirea mortilor, pentru ca Biserica nu vede in moarte sfarsitul existentei omului; multi crestini au murit pe neasteptate si fara pregatirea sau fara pocainta necesara, Biserica facand mijlocire pentru toti acestia, ca sa se bucure de fericirea vesnica.
Cuvantul “mosi“ vine de la “stramosi“, si se refera la persoanele trecute la cele vesnice. Cu apelativul “mosi” sunt numiti nu doar mortii, ci si principalele sarbatori ce le sunt consacrate, precum si pomenile facute pentru ei.

Sursa: INFOOTOPENI

No comments: